HIUKKASSUOJAIMEN KÄYTTÖTIETOA KULUTTAJILLE

Kevään tullen iskee into siivoilla varastoja kotona sekä töissä. Hengitysilmaan tälloin leviävät pienhiukkaset ärsyttävät hengitysteitä, voivat altistaa allergialle ja voivat pahimmassa tapauksessa sisältää vakavia taudinaiheuttajia.

Esimerkiksi myyräkuumeen tai homealtistuksen ehkäisemiseksi on suositeltavaa huolehtia tilan riittävästä tuuletuksesta ja käytettävä vähintään P2-luokan hengityssuojainta. Kirurgien käyttämä suusuoja ei suojaa millään tavalla terveydelle haitallisilta hiukkasilta! Suojain on puettava ennen siivouksen aloittamista ja riisuttava vasta työn loputtua. Käytetty suojain on puhdistettava huolellisesti ja suodatin hävitettävä.

Pölyä läpäisemättömän kertakäyttöisen suoja-asun samanaikainen käyttö ehkäisee hiukkasten leviämistä vaatteiden mukana. Huomioi, että jos suojain ei tiivisty hyvin kasvoille, sitä on todennäköisesti melko turha käyttää. Hankkimalla suojaimen, jota olet voinut ostohetkellä sovittaa asiantuntevan myyjän avustuksella, on todennäköisimmin turvallisin ja suojaavin käytössä.